HAEAHN

gnb open

PROJECT

HOME > PROJECT

1 1

Suwon Maewon Elementary School

LocationGyeonggi, Korea

TypeEducational

Total Area13,863㎡

Scale B1 / 5F

Design2010

Completion2012

TeamUsun A&E

Overview

This project aims for creating a school where is in harmony with surrounding nature, has story of space composition and provide pleasure of walking in small scale based on children’s behavior. General classrooms are arranged to face the south as H type building arrangement. Separation between open and educational areas and zoning of general and special classrooms are clarified. For kindergarten, independence and safety are secured by arranging it to face the south and for gym and cafeteria, reasonable entrance circulation and sufficient hall area for standing by are provided. It is planned so that the view towards lake and mountain from inside can be opened to the maximum and various play spaces can be provided to children in multi-purpose space by class, year and subject such as an alcove through classroom module adjustment.

Awards

Korea Green Architecture Awards 2013Superior Award

CONTACT KOREA

Copyright© 2015 by HAEAHN Architecture, Inc.
All Rights Reserved